همه چیز درباره ضمانت‌نامه‌های بانکی + حمایت‌های دانش‌بنیان

همه چیز درباره ضمانت نامه های بانکی + حمایت های دانش بنیان

ضمانت‌نامه بانکی چیست؟

در این بخش از مقاله سعی می‌کنیم به تعریف ضمانت‌نامه بانکی به زبان ساده بپردازیم. ضمانت نامه بانکی یک ضمانت‌نامه است که برای استفاده در معاملات و دریافت تسهیلات و… به کار می‌رود. سازوکار این ضمانت‌نامه اینگونه است که شما وقتی این ضمانت‌نامه را از بانک دریافت می‌کنید و به طرف مقابل قرارداد می‌دهید، طرف قرارداد می‌تواند سر موعد قرارداد تمام وجه خود را با استفاده از ضمانت‌نامه از بانک دریافت کند.

در واقع بانک با دادن ضمانت‌نامه متعهد می‌شود که اگر فرد تعهدات تنظیم شده در قرارداد را انجام ندهد، تمام مبلغ و تعهدات قرارداد را به طرف قرارداد می پردازد. بگذارید با یک مثال موضوع را تفهیم کنیم:

فرض کنید شما یک شرکت خدمات مهندسی هستید و با یک مشتری که درخواست ساخت یک پل را دارد قرارداد 500 میلیون تومانی تنظیم کرده‌اید. در اینجا مشتری برای اینکه مطمئن شود که شما تمام تعهدات خود را که در قرارداد ذکر کرده‌اید انجام می‌دهید، از شما درخواست یک ضمانت‌نامه بانکی(ضمانت نامه حسن انجام کار) می‌کند. حال شما برای دریافت یک ضمانت‌نامه بانکی به یکی از بانک‌ها مراجعه می‌کنید و برای مثال با پرداخت  10 میلیون تومان و ارائه دادن سند یک ملک 25 میلیون تومانی یک ضمانت نامه 50 میلیونی در یافت می‌کنید. در اینجا بانک قبول می‌کند که اندازه 15 میلیون تومان ریسک این ضمانت‌نامه را بپذیرد. حالا شما می‌توانید این ضمانت نامه را به مشتری خود ارائه دهید. 

در ادامه این مقاله به طور دقیق به توضیح انواع ضمانت‌نامه‌های بانکی می‌پردازیم. 

انواع ضمانت‌نامه‌های بانکی و کاربرد آن‌ها

در قسمت قبل ما به یک مثال ساده پرداختیم ولی باید در نظر داشته باشید که ضمانت‌نامه بانکی انواع مختلف دارد و هر نوع از این ضمانت‌نامه‌ها هم کاربرد خاص خودش را دارد. در ادامه درباره انواع مختلف ضمانت‌نامه بانکی صحبت کرده‌ایم.

همه چیز درباره ضمانت نامه های بانکی + حمایت های دانش بنیان

ضمانت‌نامه مزایده یا مناقصه

احتمالا با مناقصه و مزایده آشنایی دارید، معمولا سازمان‌ها و دولت از شرکت‌ها در مناقصه و مزایده‌ها درخواست یک ضمانت‌نامه بانکی می‌کنند که در صورتی که شرکت‌ها به تعهدات خود عمل نکردند و از مناقصه یا مزایده انصراف دادند، آن ضمانت‌نامه را دریافت کنند. شرکت‌هایی که ضمانت‌نامه برای مزایده یا مناقصه ارائه ندهند از مزایده یا مناقصه کنار گذاشته می‌شوند. 

مبلغ این ضمانت‌نامه معمولا 5 درصد قیمت پایه می‌باشد. 

ضمانت‌نامه حسن انجام کار

اگر در قسمت ضمانت‌نامه بانکی چیست مثال نوشته شده را مطالعه کرده باشید احتمالا مفهوم ضمانت‌نامه حسن انجام کار را درک کرده باشید. ضمانت‌نامه حسن انجام کار برای ضمانت انجام تعهدات قید شده در قرارداد توسط پیمان کار می‌باشد. معمولا ارزش این ضمانت نامه 10 درصد قیمت قرارداد می‌باشد. 

ضمانت‌نامه گمرکی

افرادی که از طریق گمرگ وارداتی انجام می دهند، مشمول پرداخت حقوق گمرکی هستند. حال اگر فردی نتواند حقوق گمرکی را به طور یک‌جا پرداخت کند، گمرک از آن ضمانت‌نامه بانکی به اندازه حقوق گمرکی با مدت زمان مشخص دریافت می‌کند.

ضمانت‌نامه تعهد پرداخت

 این ضمانت نامه معمولا توسط بانک از مشتریانی که درخواست تسهیلات دارند دریافت می‌شود. در واقع یک ضمانت بانکی برای وام یا بازپرداخت تسهیلات می‌باشد.

ضمانت‌نامه‌های پیمان

اغلب این ضمانت‌نامه توسط دولت از پیمانکاران برای انجام پروژه های عمرانی و تولیدی دریافت می‌شود. 

ضمانت‌نامه پیش پرداخت

کارفرما قبل شروع کار معمولا پیش پرداختی را بابت خرید تجهیزات و وسایل مورد نظر به پیمانکار پرداخت می‌کند. کارفرما در قبال پرداخت این پیش پرداخت یک ضمانت‌نامه از پیمانکار دریافت می‌کند. 

ضمانت‌نامه استرداد وجه‌الضمان

کارفرما برای اینکه مطمئن شود پیمانکار کار خود را به درستی انجام می‌دهد 10 درصد مبلغ قرارداد را برای ضمانت‌نامه استرداد وجه الضمان دریافت می‌کند.

مزایا و معایب ضمانت‌نامه‌های بانکی

ضمانت‌نامه‌های بانکی مزایا و معایب مختلفی دارند که برخی از آن‌ها را در بخش بعدی بررسی بررسی کردیم:

مزایا و معایب ضمانت نامه های بانکی

مزایای ضمانت‌نامه‌های بانکی

ضمانت‌نامه‌های بانکی موجب رونق اقتصاد کشور می‌شود. زیرا هم به متقاضی و هم به قرارداد اعتبار بیشتری می‌بخشد همچنین باعث اعتماد بیشتر طرفین می‌شود. این ضمانتنامه‌ها نیز باعث اعتباربخشی به کسب‌وکارهای کوچک و بنگاه‌های اقتصادی کوچک می‌شود. 

معایب ضمانت‌های بانکی

برخی از افراد که مهارت و تخصص کافی برای انجام کار را دارند، اما شرایط دریافت ضمانت نامه بانکی را ندارند ممکن است در برخی از قراردادها و فعالیت‌ها که نیاز به ضمانت نامه دارند به مشکل بخورند. 

شرایط صدور ضمانت نامه بانکی

برای صدور ضمانت‌نامه بانکی بانک‌ها بر اساس توان اشخاص وثیقه‌های مختلفی را طلب می‌کنند که در پایین برخی از آن‌ها را ذکر کردیم:

شرایط صدور ضمانت نامه بانکی

1- وجه نقد یا طلا یا اسناد خزانه یا اوراق قرضه‌ دولتی و اوراق مشارکت منتشره براساس مجوز بانک مرکزی یا سپرده‌ سرمایه گذاری مدت‌دار یا حساب‌های پس‌انداز قرض الحسنه نزد بانک یا گواهی‌های سپرده‌های سرمایه گذاری مدت‌دار یا اوراق قرض الحسنه یا حساب‌های ارزی یا حساب سرمایه گذاری مدت‌دار متقاضی نزد سایر بانک‌ها.

2-تضمین بانک‌ها یا مؤسسات اعتباری غیربانکی معتبر خارجی.

3-سفته با ضمانت قابل‌قبول بانک، اموال غیرمنقول، برگ وثیقه‌ی انبار‌های عمومی مربوط به کالا، سهام شرکت‌هایی که در بورس پذیرفته‌شده باشند، کشتی و هواپیما.

ضمانت‌نامه بانکی برای دانش‌بنیان‌ها

ضمانت نامه بانکی برای دانش بنیان ها

معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری چیزی حدود 110 خدمت برای توسعه و گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌دهد. این خدمات در واقع حمایت‌هایی هستند که به شرکت‌های دانش‌بنیان کمک می کنند تا خود را توسعه دهند. در این حمایت ها سه حمایت وجود دارد که مربوط به ضمانت‌نامه‌های بانکی می‌شود.

معاونت علمی برای ضمانت نامه‌های حسن انجام کار، شرکت در مناقصه و ضمانت نامه پیش پرداخت حمایت‌هایی دارد. برای دریافت این ضمانتنامه‌ها باید 50 درصد مبلغ به صورت نقدی پرداخت شود که تمام این 50 درصد را صندوق نوآوری  و شکوفایی پرداخت می‌کند و تخفیف 30 درصدی بر کارمزد صدور ضمانت نامه بانکی اعمال می‌شود.

برای دریافت مشاوره رایگان با موضوع ضمانت‌نامه بانکی به صفحه مرکز توانمندسازی مراجعه کنید و از طریق راهنما اقدام به دریافت مشاوره کنید.

البته برای دریافت این حمایت‌ها باید برای دریافت ضمانت نامه از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی اقدام کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت صندوق نوآوری و شکوفایی مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up