صفر تا صد شرایط و مراحل امریه شرکت‌های دانش بنیان + پروژه جایگزین خدمت 1403

امریه 1403

+ انشالله کجا افتادی سربازی؟

-من قراره برم شرکت خودمون سربازی.

+ یعنی چی؟ میشه مگه همچین چیزی؟

-اره ادامه مقاله رو بخون تا بهت بگم

امریه دانش‌بنیان چیست؟

امریه دانش‌بنیان طرحی است که به جای گذراندن دوره سربازی در پادگان‌های نظامی، به مشمولان واجد شرایط این امکان را می‌دهد که خدمت خود را در شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور سپری کنند

پروژه جایگزین خدمت چیست؟

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان در راستای حمایت از نخبگان و دانش‌آموختگان برتر دانشگاهی شرایطی را فراهم کرده است که این افراد امکان انجام یک پروژه جایگزین خدمت سربازی را داشته باشند. شرایط پروژه جایگزین خدمت نسبتا از امریه دانش‌بنیان سخت‌تر است و برای دریافت آن باید امتیاز بالایی را کسب کنید.

در ادامه شرایط افراد متقاضی و شرکت‌ها را با شما به اشتراک می‌گذاریم.

متقاضی گرفتن امریه دانش‌بنیان باید چه شرایطی داشته باشد؟

از جمله شرایط مهم امریه شرکت‌های دانش‌بنیان عبارتند از:

  • متقاضی باید مدرک کارشناسی و یا بالاتر داشته باشد.
  • فرد متقاضی باید حداقل 80 امتیاز را با توجه به امتیازبندی شیوه نامه بهرمندی دانش آموختگان فناور برتر، از تسهیلات خدمت نظام وظیفه تخصصی دریافت کرده باشد.
جدول امتیاز امریه دانش بنیان
جدول امتیاز امریه دانش بنیان
  • موضوع فعالیت فرد متقاضی، باید مرتبط با زمینه کاری شرکت مربوطه باشد.
  • متقاصی امریه برای شرکت دانش‌بنیان، نباید دارای مهر غیبت از سربازی در برگه اعزام به خدمت خود باشد.
  • فرد باید دارای بیمه تمام وقت به مدت 6 ماه در شرکت به کار گیرنده باشد.
  • تبصره 2: با توجه به محدودیت ظرفیت ابلاغی از طرف ستاد کل نیروهای مسلح، افراد بر اساس امتیاز کسب شده در هر دوره اعزام، رتبه بندی شده و افراد با بیشترین امتیاز به ستاد کل نیروهای مسلح معرفی خواهند شد. در صورت اتمام ظرفیت در هر اعزام، افراد باید تقاضای جدید خود را در دوره بعدی ارسال نمایند.
مهلت ارسال درخواست امریه دانش بنیان
مهلت ارسال درخواست امریه دانش بنیان
  • تبصره 3: افرادی که مدرک تحصیلی آنها در برگ سبز اعزام، علوم پزشکی ثبت گردیده باشد امکان استفاده از تسهیلات امریه در شرکت دانش بنیان را نخواهند داشت.

  • تبصره 4: تایید اولیه افراد توسط معاونت علمی و فناوری بر اساس امتیازبندی صورت گرفته، به منزله تایید نهایی افراد نمی­باشد و افراد لازم است در زمان­های مشخص شده توسط مرکز شرح فعالیت خود را در شرکت ارائه نمایند. شرح فعالیت ارائه شده در شرکت دانش بنیان باید در راستای حل مشکلات علمی و فنی کالا و خدمات دانش بنیان شرکت و یا پیشرفت علمی و فنی کالا و خدمات دانش بنیان باشد.

در صورتی که فرد متقاضی امریه این شرایط اولیه را دارد، و با شرکت مورد نظر برای نحوه خدمت و میزان حقوق و تسهیلات به توافق رسیده است، می‌تواند نسبت به ارسال و بارگذاری مدارک خود در سامانه سینا  (sina.bmn.ir) برای بنیاد ملی نخبگان اقدام نماید تا بعد از آن بتواند امتیازات لازم را کسب نماید.

شرایط شرکت‌های دانش بنیان برای جذب سرباز امریه چیست؟

مهم‌ترین شرایط امریه دانش‌بنیان برای پذیرش متقاضیان سربازی امریه عبارتند از:

  • شرکت دانش بنیان باید دارای اظهارنامه مالیاتی باشد
  • فروش شرکت دانش بنیان براساس اظهارنامه مالیاتی باید بیش از 1میلیارد ریال باشد.
  • هریک از شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند حداقل یک نفر، و به ازای هر 6میلیارد ریال فروش سالیانه، یک نفر را بصورت سرباز امریه جذب نمایند (بر اساس آخرین اظهارنامه مالیاتی).
  • تعداد کارکنان شاغلی که به‌صورت تمام وقت در شرکت کار می‌کنند، حداقل 20 نفر باشد (براساس آخرین فهرست بیمه مورد تایید سازمان تامین اجتماعی).
  • به ازای هر 10 نفر از کارکنان شاغل تمام وقت در شرکت، یک نفر را با شرایط شیوه نامه معرفی کند.
  • فروش شرکت بر مبنای آخرین گزارشات صورت معاملات فصلی، می‌بایست حداقل 500 میلیون ریال باشد.
  • براساس موارد گفته شده، سهمیه هر شرکت سالانه 3 نفر می‌باشد و این ظرفیت فقط برای همان سال قابل استفاده است.

مزیت‌های امریه دانش‌بنیان که به آینده شغلی افراد کمک می‌کند چیست؟

  1. بدست آوردن تجربه

افرادی که به جای دو سال خدمت سربازی از امریه شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده می‌کنند، با کار کردن در این نوع شرکت‌ها تجربیات مفید و ارزشمندی به‌دست می‌آورند. به عنوان مثال، افراد می‌توانند پس از پایان مدت امریه خود، یک شرکت تأسیس کرده و یا حتی محصول یا خدمت خود را دانش بنیان نمایند.

  1. یادگرفتن یک مهارت

متقاضیانی که به عنوان نیروی امریه استخدام می‌شوند، با کار کردن به همراه مهندسان و متخصصان آن شرکت، مهارت‌های کاربردی را یاد می‌گیرند که پس از اتمام مدت زمان امریه خود می‌توانند با مهارت‌های فراگیری شده، کسب درآمد کنند.

  1. یافتن استعدادهای نهفته

فردی که برای گذراندن امریه سربازی وارد شرکت دانش بنیان می‌شود، با انجام وظایف محول شده به وی متوجه ‌می‌شود که در کدام بخش‌ها استعداد دارد و می‌تواند بر روی کدام توانایی خود سرمایه گذاری کند.

  1. ایجاد یک رزومه خوب

زمانی که افراد خدمت امریه خود را به اتمام می‌رسانند، مسلما به‌دنبال شغل هستند. بیشتر موقعیت‎‌های شغلی، در شرایط مورد نیاز خود داشتن سابقه کار را لحاظ می‌کنند. دراین صورت، داشتن 2 سال سابقه کاری امریه، برای فرد امتیاز خوبی برای کسب جایگاه‌های مناسب کاری ایجاد می‌نماید.

  1. سهیم بودن در پیشرفت کشور

از آنجایی که شرکت‌های دانش بنیان با تولیدات داخلی و صادرات آن‌ها سهم بسزایی در پیش‌رفت کشور دارند، افرادی که با گرفتن امریه سربازی، این شرکت‌ها را همراهی می کنند، در پیش‌رفت و سربلندی کشور سهیم می‌شوند.

پروژه جایگزین خدمت یا امریه سربازی در شرکت های دانش‌بنیان به چه صورت است؟

پروژه جایگزین خدمت، یک درجه از امریه بالاتر است پس نیاز است فرد دارای رزومه بهتری باشد. در این حالت نیز باید مراحل اولیه مربوط به امریه را دوباره انجام دهید. با این وجود بیان برخی نکات مهم در این مورد ضرورت دارد:

  • اگر فرد، متقاضی بهره مندی از تسهیلات پروژه جایگزین خدمت در صنایع دفاعی دولتی باشد،ملاک، شیوه نامه طرح صیاد شیرازی می‌باشد. بنابراین، اگر فرد دانش آموخته فناور در داخل یا خارج کشور محسوب شود، باید شرایط درج شده و امتیازات لازمه در شیوه‌ نامه را کسب نماید. (حداقل امتیاز برای بهره مندی از این نوع تسهیلات 300 امتیاز است)
  • اولین گام، ثبت نام در سامانه سینا و ثبت درخواست مربوط به نظام وظیفه فناور است. پس از ارسال مدارک، نتیجه از طریق سامانه در اختیار فرد قرار می‌گیرد.
  • بعد از تایید بنیاد ملی نخبگان، فرد متقاضی به دانشگاه دفاع ملی معرفی خواهد شد و از این طریق می‌تواند پروژه خود را در شرکت دانش بنیان مورد نظر و یا در صنایع دفاعی کشور در مدت زمان 14 ماه با ارائه گزارش های پیشرفت پروژه، به انجام برساند.
  • فرد حتما باید در سامانه تینت توسط معاونت تایید شود.
  • لازم به ذکر است در شیوه نامه جدید پروژه جایگزین خدمت آمده است که پروژه‌ای که فرد آن را تعریف می‌کند، باید در راستای تحقیق و توسعه محصول یا خدمات دانش بنیان شرکت مورد نظر باشد و هم‌چنین به تایید داور معاونت برسد.
  • نکته آخر اینکه هم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، و هم ستاد کل نیروهای مسلح بر مراحل مختلف امریه و پروژه جایگزین خدمت نظارت کامل خواهند داشت.

حقوق امریه دانش‌بنیان چقدر است؟

سرباز امریه حقوقی که دریافت می‌کند، طبق حقوق مصوب ستاد کل نیروهای مسلح، کاملا مشابه حقوق سرباز عادی است و اگرشرکت بیش از این مقدار پرداخت کند، غیرقانونی است و معاونت با شرکت برخورد خواهد کرد. حقوق اصلی سرباز با توجه به مدرک تحصیلی، محل خدمت، تأهل و یا دارا بودت فرزند متفاوت خواهد بود، اما به طور معمول این مقدار بین ۲.۵ الی ۸ میلیون تومان می‌باشد که هر سال این مبلغ تغییر اندکی می‌کند. ناگفته نماند با این که نوع خدمت سربازان امریه با سربازان عادی تفاوت دارد، اما در مواردی این چنین مانند حقوق و مزایا، خروج از کشور، و رعایت اصول کلی قوانین مشابه است.

از طرفی شرکت مربوط موظف به پرداخت بیمه سرباز امریه دانش‌ بنیان، با توجه به نرخ‌های بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح می‌باشد. به این صورت که در همان ابتدای کار، شرکت به صورت یک چک، مبلغ بیمه فرد را برای معاونت علمی و فناوری واریز کرده تا امور بیمه شما مستقیم از طریق معاونت علمی و فناوری پیگیری شود. نکته ای که وجود دارد این است که در حال حاضر، افرادی که فارغ التحصیل رشته پزشکی هستند، نمی‌توانند امریه بگیرند و برای استفاده از این تسهیلات باید به بخش پروژه جایگزین خدمت مراجعه نمایند.

آیا سرباز امریه از کسری خدمت خود می‌تواند استفاده کند؟

سرباز امریه در صورت موافقت شرکت خود و همچنین معاونت علمی و فناوری می‌تواند از برخی کسری‌ها از جمله کسری ایثارگری استفاده کند. نکته ای که برای اعزامیان سال 1401 اعمال خواهد شد محدودیت کسری بسیج ، ایثارگری و فرزند تا سقف 6 ماه خواهد بود. با این حال افرادی که دارای کسری خدمت و یا سابقه خدمت قبلی بیش از 12 ماه باشند می توانند از تسهیلات امریه استفاده کنند.

هم چنین افراد دارای کسری پروژه یا سابقه خدمت قبلی زیر 12 ماه تنها در صورتی که ارگان مربوطه نزاجا بوده باشد، می توانند از امریه بهره مند شوند. در صورتی که فرد کسری پروژه از ارگانی جز نزاجا (نیروی زمینی ارتش) داشته باشد، استفاده از این کسری دشوار و حتی نشدنی خواهد بود. به نحوی که فرد بین امریه شرکت دانش بنیان و استفاده از کسری پروژه از ارگان‌های جز نزاجا باید یکی را انتخاب نماید.

آخرین تغییرات شیوه‌ نامه امریه شامل چه مواردی است؟

  • مهمترین تغییرات به طور کلی  تغییر در شیوه امتیاز بندی است.در شیوه‌نامه امتیاز معدل حذف شده و امتیازها عموما مربوط به مدت زمان فعالیت فرد و سمت در شرکته.
  • امتیازهایی برای متاهلین و افراد دارای فرزند.
  • امتیاز برای شرکت‌های نوع یک.
  • افزایش حداقل مدت زمان داشتن بیمه به 6 ماه
  • افزایش حداقل مدت زمان مدیرعاملی و یا هیئت مدیره هم 9 ماه

چرا باید از مشاوره برای سربازی امریه دانش‌بنیان استفاده کرد؟

با مراحل و شرایط امریه دانش بنیان و پروژه جایگزین خدمت آشنایی پیدا کردیم. با وجود بیان و شرح این قوانین، فرایندها و اقدامات مربوط در زمینه نظام وظیفه و سربازی دارای پیچیدگی‌های زیادی می‌باشد.در حین انجام این مراحل نیاز است تا هر بخش به صورت مورد به مورد بررسی شود، از این رو لازم است تا فرد متقاضی از مشاوره  امریه سربازی استفاده نماید تا این فرایند را بهتر و دقیق‌تر طی کند.

در بخش مشاوره امریه سربازی، همکاران ما در شرکت گیتی سپند نکات و موارد لازم را برای متقاضیان تا آخرین مرحله شرح خواهند داد. می‌توانید سوالات و نظرات خود را در مورد این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
پاسخگوی سوالات شما هستیم!